ЄЦБ: Єврозона перебуває в значно кращій формі, ніж інші розвинені економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄЦБ: Єврозона перебуває в значно кращій формі, ніж інші розвинені економіки

Казна та Політика
1763
Економічна ситуація в країнах зони євро значно краща, ніж в інших розвинених країнах, вважає голова Європейського центрального банку (ЄЦБ) Жан-Клод Тріше.
"Всі країни єврозони вживають заходів щодо фіскальної стабілізації... Зона євро в поточному і наступному роках буде перебувати в значно кращій формі, ніж інші більш, розвинені економіки", - заявив він на прес-конференції. Зокрема, за його словами, це стосується дефіциту бюджету регіону.
Тріше зробив цю заяву після того, як рада керуючих ЄЦБ вкотре продовжила антикризові заходи підтримки фінансової системи через напругу, що зберігається, на фінансових ринках ЄС.
Цього року консолідований фіскальний дефіцит єврозони складе 6,3% ВВП, у США - 11,3%, у Японії - 9,6%. У наступному році ці показники очікуються в єврозоні на рівні 4,6% у США і Японії - по 8,9%, привів Тріше експертні оцінки.
До зони євро входять 16 держав - Бельгія, Німеччина, Ірландія, Греція, Іспанія, Франція, Італія, Кіпр, Люксембург, Мальта, Нідерланди, Австрія, Португалія, Словенія, Словаччина та Фінляндія.
Європейський центральний банк відповідає за стабільність єдиної європейської валюти.
У четвер рада керуючих ЄЦБ вирішила залишити ключову облікову ставку незмінною - на рекордно низькому рівні 1% річних. Аналітики очікували, що ЄЦБ не зважиться згорнути антикризові заходи підтримки ринку. Рішення ради керуючих регулятора збіглося з цими очікуваннями. Однак експерти чекали від Тріше заяв щодо активізації покупок державних облігацій обтяжених боргами та проблемними країнами ЄС, таких як Португалія та Іспанія. Тріше повідомив лише, що програма з придбання банком облігацій на ринку продовжить діяти, але її планованих обсягів не назвав.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас