Тігіпко не може оцінити ставлення МВФ до поправок до ПК — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко не може оцінити ставлення МВФ до поправок до ПК

Казна та Політика
294
Віце-прем'єр Сергій Тігіпко не бере участі у переговорах з приводу внесення змін до Податкового кодексу, тому доки важко оцінити, як можуть вплинути ці поправки на програму співпраці України з Міжнародним валютним фондом.
"Я не бачив меморандуму (між урядом і підприємцями про узгодження спільних дій відносно Податкового кодексу)", - пояснив він свою відмову журналістам коментувати можливу реакцію МВФ.
Як повідомлялося, МВФ раніше оцінив як нейтральний можливий вплив на держбюджет-2011 Податкового кодексу. Погоджені з підприємцями поправки, за попередніми даними, можуть скоротити доходи бюджету і поставити під сумнів погоджене з МВФ зменшення дефіциту держбюджету-2011 до 3,5% ВВП.
МВФ в кінці липня 2010 року вирішив відновити кредитну співпрацю з Україною за новою програмою stand by на SDR10 млрд ($15,57 млрд по поточному курсу). Київ вже отримав перший транш у розмірі SDR1,25 млрд, з якого уряду було направлено близько $1 млрд.
Місія МВФ за підсумками роботи в Україні 3-15 листопада повідомила про успішний перший перегляд програми і можливість отримання Києвом до кінця 2010 року другого траншу кредиту SDR1 млрд (близько $1,6 млрд).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас