ВР прийняла закон про передачу справ, пов'язаних із соціальними виплатами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ВР прийняла закон про передачу справ, пов'язаних із соціальними виплатами

1005
Верховна Рада України ухвалила в цілому Закон України "Про внесення зміни до розділу XII "Прикінцеві положення" Закону України "Про судоустрій і статус суддів "щодо передачі справ, пов'язаних із соціальними виплатами. За ухвалення відповідного рішення проголосували 243 народні депутати з 392, зареєстрованих у сесійній залі.
Метою закону є забезпечення процесуального права позивача у справах, пов'язаних із соціальними виплатами, на звернення до адміністративного суду, оскільки в даний час існуючий механізм судового захисту його прав є менш ефективним і доступним. Закон передбачає внесення змін до Прикінцевих положень Закону України "Про судоустрій і статус суддів".
Суть змін полягає у прискоренні передачі справ, пов'язаних із соціальними виплатами, із загальних судів до адміністративних судів з огляду на те, що відповідним рішенням Конституційного Суду України нині чинний порядок розгляду цієї категорії справ визнаний таким що не відповідає Конституції України. До того ж існуючий порядок не забезпечує доступного і справедливого судочинства.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас