Точка зору: "Тютюнове лобі" заважає затвердити перелік попереджувальних зображень на пачках сигарет — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Точка зору: "Тютюнове лобі" заважає затвердити перелік попереджувальних зображень на пачках сигарет

608
Кабінет міністрів України не має ні політичних, ні медичних, ні юридичних аргументів не затверджувати перелік попереджувальних малюнків на пачках сигарет, заявляє народний депутат (НУ-НС) Леся Оробець.
"Кабінет міністрів не має аргументів не приймати цю постанову (з переліком зображень, які повинні бути на пачках сигарет - ІФ): ні медичних, ні юридичних, ні політичних", - заявила вона на прес-конференції в четвер у Києві.
За її словами, Міністерство охорони здоров'я за участю експертів розробило проект постанови, який погодили з усіма зацікавленими міністерствами і відомствами. "Його тричі вносили на розгляд Кабінету міністрів, який щоразу відправляв постанову на доопрацювання без будь-яких зауважень", - зазначила нардеп.
При цьому вона підкреслила, що Україна, не затверджуючи постанову, порушує низку міжнародних зобов'язань, зокрема Рамкову Конвенцію ВООЗ щодо боротьби з тютюном, яку підписала в 2006 році.
Крім того, Л.Оробець зазначила, що відповідно до нинішнього законодавства, зображення на пачках повинні з'явитися з 1 січня 2012 року. За її словами, перелік зображень для українських сигарет буде складатися з фотографій з колекції Європейського Союзу.
На думку депутата, прийняти постанову Кабміну заважає "тютюнове лобі". "Що заважає? Це заважає тютюнове лобі. Воно відчутне", - сказала вона.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас