"Занадто гарні, щоб бути законними" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Занадто гарні, щоб бути законними"

Кримінал
542
Інвесторів, що встигли заробити на фінансовій піраміді Бернарда Медоффа, просять повернути прибуток, щоб розплатитися з інвесторами, які втратили в піраміді свої гроші. Адвокат Ірвінг Пікард, який займається пошуком активів шахрая, подав вже 123 такі позови.
У вівторок Пікард подав 123 позови проти компаній та індивідуальних інвесторів з вимогою повернути "фіктивний прибуток", отриманий ними Bernard L Madoff Investment Securities (BLMIS). Пікард продовжить подачу позовів до 11 грудня, коли виповниться два роки від арешту Медоффа і банкрутства його хедж-фонду.
Досі адвокат адресував свої вимоги про повернення грошей фондам, що інвестували кошти пайовиків у BLMIS. Всього за два роки він подав позови на $17,5 млрд і повернув $1,5 млрд.
Нові позови подані до інвесторів, які забрали з BLMIS більше грошей, ніж вклали. Раніше Пікард говорив, що має намір ініціювати понад 1000 таких справ. Відсуджені гроші Пікард обіцяє розподілити по справедливості серед усіх жертв афериста.
Один з позовів подано до жителя штату Нью-Йорк Баррі Вайсфелда, який інвестував $5,2 млн, а забрав $8 млн. Різницю в $2,8 млн йому запропоновано повернути. Ще один позов ініційовано стосовно хедж-фонду Томаса Лі Blue Star Investors. У документі йдеться, що незаконний прибуток фонду від фінансової піраміди склав $19,7 млн.
Бізнес Медоффа був заснований в 1959 р., але з 80-х рр. BLMIS, яким управляли в основному члени сім'ї афериста, почав займатися шахрайством. Медофф пропонував клієнтам інвестиції в акції компаній, що входять в індекс S&P 100. Клієнти отримували регулярні звіти про угоди з акціями, але насправді ніяких угод не було. Під час судових слухань Медофф визнав, що жодних акцій для клієнтів він не купував.
Гроші, які надходили від нових інвесторів, використовувалися для виплат тим, хто хотів свої кошти забрати. "Виплати були необхідні, щоб надати законного вигляду незаконним результатам по рахунках, щоб уникнути виявлення шахрайства, зберегти існуючих інвесторів і заманити в піраміду нових інвесторів", - йдеться у позові до Blue Star Investors. На момент банкрутства в BLMIS було 4900 відкритих клієнтських рахунків, інвестиції клієнтів становили $65 млрд. У червні 2009 р. Медофф визнав себе винним за 11 статтями і був засуджений до 150-річного ув'язнення.
Суть позовів до інвесторів, які встигли заробити на піраміді, в тому, щоб показати їм: їхні прибутки "занадто гарні, щоб бути законними", пояснює старший партнер PCB Litigation Стівен Філіппсон, вказуючи, що коментує ситуацію з точки зору англійського права. За його словами, якщо вдасться довести, що інвестори повинні були розуміти, що вони залучені в нечесну схему, в стосовно них можуть бути розпочаті й інші юридичні процедури.
За матеріалами:
Відомості
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас