2 тисячі підприємців зібрались на Майдані — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

2 тисячі підприємців зібрались на Майдані

Казна та Політика
1097
На Майдані Незалежності в Києві приблизно дві тисячі підприємців зібралась на мітинг, повідомляє кореспондент РБК-Україна.
За станом на 9:00 2 грудня 2010 р. зібралось приблизно дві тисячі осіб. Рух не перекритий.
Нагадаємо, вчора у наметовому містечку повідомляли, що мітингуючі мають намір відновити акції протесту 2 грудня 2010 р., в 9:00.
Зазначимо, вчора увечері урядова робоча група і представники малого бізнесу, оподаткування, які працюють за спрощеною системою, підписали меморандум про узгодження спільних дій із внесення змін до Податкового кодексу.
Як заявив один із лідерів наметового містечка Сергій Доротич, 2 грудня планується присутність значної кількості людей, які візьмуть участь у протестах, оскільки саме завтра очікується, що Верховна Рада (ВР) України голосуватиме за поправки Президента України Віктора Януковича до Податкового кодексу (ПК).
У свою чергу, інший учасник акції протесту Михайло Свистович заявив, що вимоги мітингуючих - повне вето ПК, а також розробка нового протягом 2011 р. за участю експертів і підприємців. Крім того, підприємці продовжують вимагати, за його словами, відставки уряду і парламенту.
Свистович відзначив логічність політичних вимог, оскільки вони не переслідують чисто політичні цілі для зміни влади, а пояснюються тим, що ВР і Кабмін допустили непрофесіоналізм у розробці ПК.
Свистович також зазначив, що за інформацією лідерів наметового містечка, яку вони отримують від керівників профспілкових організацій київських ринків і інших підприємців, уряд хоче зірвати завтра мітинг, зокрема шляхом залякування лідерів профспілок ринків, запрошуючи їх по телефону на бесіду до міліції. Він також заявив, що є інформація, що завтра працюватимуть провокатори, які мають намір умовляти людей не продовжувати акції протесту, а задовольнитися президентськими поправками до ПК.
Крім того, лідери руху протесту заявили про те, що на Майдані не приймалося рішення про створення політичної сили, оскільки мітингуючі відстоюють саме економічні інтереси як представники підприємництва, а не політики.
Нагадаємо, 30 листопада Янукович заявив, що ветував ПК. В той же час глава фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявив, що В.Янукович наклав часткове вето на ПК і вже в четвер, 2 грудня, у ВР будуть розглянуті його поправки.
Зазначимо, 28 листопада ц.р. представники підприємців підписали протокол з урядом відносно вето Податкового кодексу.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас