ФРС назвала банки, які отримали під час кризи найбільшу фінансову підтримку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФРС назвала банки, які отримали під час кризи найбільшу фінансову підтримку

Казна та Політика
217
Федеральна резервна система (ФРС) США назвала в середу банки та організації, що отримали фінансову допомогу під час світової кризи 2008-2009 років, повідомляє РИА Новости. "ФРС публікує докладну інформацію про понад 21 тисячу одиничних кредитних та інших транзакцій, здійснених для стабілізації ринків під час нещодавньої фінансової кризи, відновлення кредитування американських сімей і бізнесменів, а також підтримки економіки та створення робочих місць в умовах наслідків кризи. Багато з цих транзакцій... надали ліквідність фінансовим інститутам і ринкам у вигляді повністю забезпечених короткострокових кредитів", - йдеться в повідомленні на сайті ФРС.
Як вказано в опублікованих документах, найбільшими одержувачами кредитів та інших видів фінансової допомоги були Citigroup (2,2 трлн доларів), Merrill Lynch (2,1 трлн), Morgan Stanley (2 трлн), Bank of America (1,1 трлн), Bear Stearns (960 млрд), Goldman Sachs (620 млрд), JPMorgan Chase (260 млрд) і Wells Fargo (150 млрд). Багато з цих організацій брали кредити на короткий термін, виплачували їх і знову позичали гроші.
ФРС також відзначає, що витратила 1,25 трлн доларів на викуп іпотечних цінних паперів компаній Fannie Mae і Freddie Mac, щоб знизити відсоткові ставки по іпотеці, полегшити систему кредитування та підтримати ринок житлової нерухомості, який зазнає труднощів.
Згідно з документами, ФРС позичила понад 2 трлн доларів із загальної суми через 8 програм в період з грудня 2007 року по липень 2010-го.
ФРС опублікувала інформацію про надання допомоги на вимогу конгресу США.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас