Азербайджанський банк спростував інформацію WikiLeaks — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азербайджанський банк спростував інформацію WikiLeaks

Казна та Політика
975
Банк Баку (Bank of Baku) офіційно спростував інформацію про свою причетність до відмивання грошових коштів, поширену днями порталом WikiLeaks.
"Bank of Baku не має жодного відношення до незаконних грошових переказів або якоїсь іншої незаконної діяльності, і в списках наших клієнтів ніколи не було людини на ім'я Аділь Шарабіані. Серед клієнтів банку є громадяни Азербайджану, СНД, країн Європи, США, Ірану і багатьох інших країн. Всі операції клієнтів банку здійснюються у суворій відповідності із законодавством Азербайджану, нормативно-правовими актами Центробанку.
При цьому особлива увага приділяється процесам із протидії відмиванню грошових коштів, легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом, і фінансування тероризму", - цитує повідомлення банку ІА REGNUM.
Агентство нагадує, що в розкритій WikiLeaks секретній кореспонденції колишнього посла США в Азербайджані Енн Дерси йшлося про підозри у сприянні відмиванню "брудних" грошей з Ірану декількома азербайджанськими банками - Банком Баку, РоялБанком (Royal Bank) і Халг Банком (XalqBank). "Іранський "контакт" сказав, що його друг недавно був свідком передачі Аділем Шарабіані (колишній менеджер Bank Melli Iran) 5 млн доларів готівкою "з Ірану" до Bank of Baku, які не були зареєстровані в книгах", - наголошується, зокрема, в одному із службових послань до Вашингтона. Банк Баку визнає, що єдиною адекватною інформацією, поширеною про нього, є те, що сім'я Оромі (іранського походження) насправді є одним із засновників банку через турецький холдинг Nab Dis Ticaret.
"Члени сім'ї Оромі є добре відомими і шанованими бізнесменами як в Азербайджані, так і за його межами. В Азербайджані сім'я Оромі займається бізнесом із середини 90-х років і в даний момент володіє акціями кількох успішних організацій у сфері торгівлі і обслуговування", - сказано в повідомленні банку. В той же час Банк Баку спростував інформацію про те, що акціонером банку є або будь-коли був дехто Джамшид Махмудоглу. "Перелік акціонерів представлений на корпоративному сайті банку, а також в аудиторських звітах", - зазначається у заяві.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас