ГоловКРУ: Діяльність КМДА призвела до втрат у сумі 392 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ГоловКРУ: Діяльність КМДА призвела до втрат у сумі 392 млн грн

Казна та Політика
243
Діяльність КМДА в період 2008-2010 років призвела до втрат матеріальних і фінансових ресурсів міста в сумі 392 мільйони гривень, повідомило Головне контрольно-ревізійне управління України.
"У цілому контрольними заходами встановлені порушення, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів, на 392 мільйони гривень", - зазначено в листі за підписом заступника глави відомства Дениса Краснікова.
При цьому рішення, які приймались міською радою щодо комунального майна, земельних ділянок, надання пільг зі сплати податків і зборів та інші, не дозволили залучити до бюджету понад 3,8 мільярда гривень, повідомило ГоловКРУ.
"Зокрема, в результаті продажу (відчуження) за рішеннями Київської міської ради нежитлових приміщень комунальної власності за цінами, заниженими порівняно з ринковими, втрачено фінансових ресурсів в сумі понад 235 мільйонів гривень", - зазначено в листі.
За інформацією ГоловКРУ, на умовах, невигідних для територіальної громади Києва продано частку Київської міської ради у статутних фондах низки суб'єктів підприємницької діяльності.
"Наприклад: прості іменні акції, що належать Київській міській раді, вартість яких еквівалентна вартості внесених у 2000 році в статутний фонд ЗАТ "Гірськолижний спортивний комплекс "Протасів Яр" основних коштів та права користування земельною ділянкою у Києві загальною площею 5,39 га, продано за 2,02 мільйона гривень, проте реальна вартість лише земельної ділянки становить 107,9 мільйона гривень", - повідомило відомство.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас