Росія не відмовиться від іноземних трудових мігрантів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія не відмовиться від іноземних трудових мігрантів

181
Росія не має наміру відмовлятися від іноземної робочої сили, заявив глава Федеральної міграційної служби (ФМС) Костянтин Ромодановський.
"В Росії не збираються відмовлятися від послуг іноземних робітників", - підкреслив К.Ромодановський журналістам у Москві.
За його оцінкою, в РФ необхідно залучати близько 5 млн іноземних працівників на рік, у тому числі 40-60 тис. висококваліфікованих.
"В даний час у Росію залучається лише 50% кваліфікованих працівників від необхідної кількості", - зазначив К.Ромодановський.
Він відзначив також, що наступного року квота на залучення іноземної робочої сили буде зменшена на 100 тис. осіб - до 1,7 млн.
Разом з тим, К.Ромодановський нагадав, що Росія поступово спрощує порядок отримання дозволу на роботу для іноземців, зайнятих у сфері обслуговування приватних осіб.
"Будь-який іноземець може придбати спеціальний патент, за місяць або відразу на квартал і працювати на приватну особу. Головне, що такий працівник не повинен бути використаний роботодавцем для отримання прибутку", - уточнив він.
При цьому він підкреслив, що мігранти, які працюють в Росії, щорічно приносять в економіку країни близько 100 млрд рублів, що становить близько 8-10% від ВВП країни.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас