Лук'янов: Великий бізнес маскується під малий і недоплачує 20 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лук'янов: Великий бізнес маскується під малий і недоплачує 20 млрд

Казна та Політика
574
Через нецільове використання спрощеної системи оподаткування великий бізнес недоплачує до державного бюджету до 20 млрд грн. Про це під час прес-конференції повідомив перший заступник голови комітету Верховної Ради з питань бюджету Владислав Лук'янов.
"За моїм клопотанням до Міністерства фінансів я отримав інформацію, що лише 23 компанії з загальними оборотами 52 млрд грн - це компанії, які надають послуги через мережу посередників у секторі торгівлі. Вони мають податковий тиск на рівні... 0,5% і менше. При тому, що підприємства, які працюють на загальній системі оподаткування, використовуючи ті самі оборудки, платять податки до 4%, тобто, порахувавши ці цифри, ми бачимо, що тільки 20 компаній мають обсяг несплати податків на рівні 2 млрд грн" , - сказав депутат.
За його словами, в цілому сума недоплачених до бюджету податків сягає 20 млрд грн. "Якщо зробити екстраполяцію і порахувати весь обсяг несплати податків, то бачимо, що до 12-15, оптимістична картина - до 20 млрд грн, не платяться лише за рахунок однієї цієї схеми (схема фіктивного перетворення великого бізнесу на малий - ред.)", - зазначив В.Лук'янов.
На його думку, дана схема має бути ліквідована з 2011 року. "Ми вважаємо, що на наступний рік ця схема повинна бути заборонена законодавчо, тому що зараз до цих компаній не можна навіть висувати якісь законодавчі претензії. Українське законодавство дає можливість ухилятися від сплати податку на прибуток і таким чином не наповнювати бюджет", - говорить він.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас