Українці споживають понад 2 млн тонн м'яса щороку
Сьогодні Україна практично забезпечує себе сировиною, в даному випадку ми говоримо про м'ясо. Про це повідомив голова Державного комітету ветеринарної медицини Іван Бісюк.
"Споживання в Україні становить близько 2 млн 430 тис. тонн (м'яса. - Ред.) на рік, здатні ми виробити з дефіцитом на наступний, 2011, рік - 270 тисяч тонн", - зазначив він.
І.Бісюк також сказав, що років 10 тому в Україні був дефіцит м'ясної сировини від 700 тисяч тонн до 1 млн тонн, тому, звичайно, при ввезенні такої кількості сировини було набагато більше роботи у ветеринарної служби, ніж є сьогодні з контролю безпеки цієї сировини.
"Дефіцит птиці складав і складає в цьому році десь близько 120 тисяч тонн, те саме і зі свининою, і десь 60 тисяч тонн - по м'ясу яловичини. Сьогодні Україна у виробництві м'яса птиці та свинини вийшла практично на самозабезпечення. Є невеликі проблеми з м'ясом яловичини, але, я думаю, в найближчі роки вони будуть вирішені", - додав І.Бісюк.
За матеріалами: ИнтерМедиа Консалтинг
Поділитися новиною