Держфінпослуг вважає звинувачення в свою адресу безпідставними — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держфінпослуг вважає звинувачення в свою адресу безпідставними

370
Держфінпослуг вважає звинувачення в свою адресу з боку деяких учасників небанківського фінансового ринку безпідставними. Про це заявила заступник голови Держфінпослуг Ірина Говорун.
"У нас на сьогоднішній день усі публікації у ЗМІ звелися на те, що якесь джерело десь щось повідомляє. І з цього робляться якісь висновки. Як мені здається, це все не стосується роботи регулятора, як такої, а стосується виключно особистості голови Держфінпослуг, на якого іде якийсь моральний пресинг. Судячи з цього хтось має якийсь пресинг до Василя Волги", - зауважила І.Говорун.
Нагадаємо, що мова йде про ускладнення реєстраційних, ліцензійних та дозвільних процедур до діяльності фінансових установ, зокрема, до кредитних спілок. "Те, що департамент реєстрації ліцензування та дозвільних процедур більш ретельно ставиться до роботи з реєстраційними документами, ніж це було раніше, продиктовано станом єдиного держреєстру фінансових установ, відповідною судовою практикою і результатами перевірки Генпрокуратури, яка неодноразова вказувала на недостатній контроль з боку департаменту за станом документації, що подається на реєстрацію до Держфінпослуг", - пояснює І.Говорун.
Щодо неправомірності заходів впливу з боку Держфінпослуг вона додала: "Протягом квітня-листопада 2010 р. Держфінпослуг було застосовано 2964 заходи впливу, з цього обсягу за 80 заходах було подано судові позови на їх оскарження - 2,7%. Станом на 25 листопада 2010 р. в судах розглянуто та винесено рішень по 19 заходах, з яких по 15 винесені рішення щодо законності застосованого заходу впливу державною комісією. Тобто визнано недійсними 0,14% від загальної кількості застосованих заходів впливу".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас