Українські аграрії просять скасувати квотування експорту кукурудзи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські аграрії просять скасувати квотування експорту кукурудзи

Аграрний ринок
231
Українська аграрна конфедерація, Аграрний союз України, Асоціація фермерів і приватних землевласників України, Українська зернова асоціація, Спілка молочних підприємств України звернулися до Президента України Віктора Януковича щодо нагальної необхідності внесення змін до положення Податкового кодексу, що стосуються "кровних інтересів аграріїв".
Як повідомили прес-служба УАК, мова йде про оподаткування ПДВ операцій із зерном і технічними культурами, а також про систему підтримки м'ясо-молочного тваринництва України.
Представники громадських організацій українського АПК відзначають, що звільнення Податковим кодексом від оподаткування ПДВ операцій з продажу зерна і олійних культур щорічно завдаватиме шкоди товаровиробникам у сумі 10-12 млрд. грн.
Профільні асоціації просять Президента накласти вето на Податковий кодекс для того, щоб у процесі його доопрацювання були враховані інтереси аграріїв. Також пропонується залишити чинний в даний час порядок оподаткування ПДВ операцій з продажу зерна і технічних культур та його відшкодування при експорті, для чого треба виключити з тексту кодексу п.19 Перехідних положень.
Крім того, аграрії просять Президента доручити уряду негайно скасувати квотування експорту кукурудзи.
За матеріалами:
АПК-Інформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас