Податкова міліція залишається — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податкова міліція залишається

1579
Верховна Рада відмовилася ліквідувати податкову міліцію. За прийняття в першому читанні відповідного законопроекту №7073 проголосували 114 депутатів при мінімально необхідних 226.
Автор законопроекту - депутат Верховної Ради від фракції Блоку "Наша Україна-Народна Самооборона", голова парламентського комітету з питань національної безпеки і оборони Анатолій Гриценко.
Гриценко обґрунтовував необхідність прийняття документа тим, що Державна податкова адміністрація є цивільною службою, яка не належить до правоохоронних структур, тому наявність у її складі податкової міліції є нелогічною.
Він вважає, що ліквідація податкової міліції сприяла б зменшенню кількості та оптимізації структури податкових і правоохоронних органів та зменшенню рівня корупції.
Законопроект передбачав передачу функцій податкової міліції в частині оперативно-розшукової та кримінально-процесуальної діяльності, розслідування та провадження у справах про адміністративні правопорушення відповідним правоохоронним органам.
Також передбачалося, що після ліквідації податкової міліції збережуться гарантії пенсійного забезпечення її колишніх працівників і членів їхніх сімей, згідно із законами "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб" та "Про пенсії за особливі заслуги перед Україною".
Як повідомлялося, в листопаді 2009 року Гриценко вже пропонував Раді ліквідувати податкову міліцію, але 10 липня поточного року парламент відхилив цей законопроект.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас