Попов: Борг КМДА перед "Київенерго" буде погашений 3-6 грудня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Попов: Борг КМДА перед "Київенерго" буде погашений 3-6 грудня

Енергетика
193
Борг Київської міської державної адміністрації (КМДА) перед "Київенерго" буде погашений 3-6 грудня. Про це журналістам заявив голова КМДА Олександр Попов, передає кореспондент РБК-Україна.
"Якщо не в п'ятницю (3 грудня), так в понеділок (6 грудня), але я думаю що в п'ятницю", - відзначив О.Попов, відповідаючи на питання, коли буде ліквідовано борг.
Він уточнив, що для цього КМДА має намір взяти черговий кредит у розмірі 500 млн грн на умовах 12% річних. Даний кредит київській владі надасть "Альфа банк": "Ми вже маємо їх рішення і зараз погоджуємо деякі моменти з НБУ".
Відповідаючи на питання про те, чому влада має намір взяти кредит в 500 млн грн, якщо "Київенерго" говорить про новий борг у розмірі 1 млрд грн, О.Попов підкреслив: "Змінилося законодавство в Україні, і з 1 серпня з різницею в тарифах - це вже відповідальність уряду. Питання формування тарифної політики - це передані функції в системі ЖКГ НКРЕ. Тобто не місцевим органам влади, а НКРЕ. Тому я кажу зараз про той борг, який ми успадкували, коли прийшли працювати в адміністрацію. Це було 2 млрд грн. І 2 млрд ми закінчуємо виплачувати", - заявив він.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас