Труну Лі Харві Освальда пустять з молотка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Труну Лі Харві Освальда пустять з молотка

53
Труну, в якій було поховано передбачуваного вбивцю президента США Джона Кеннеді, Лі Харві Освальда, виставили на аукціон, повідомляється на сайті аукціонного дому Nate D Sanders. Торги пройдуть в Лос-Анджелесі 16 грудня 2010. Стартова ставка на лот складе тисячу доларів.
Як розповіли в аукціонному домі Nate D Sanders, який взявся за організацію продажу труни Освальда, очікується, що до лота буде великий інтерес з боку потенційних покупців. Імовірно, основними претендентами на труну вбивці Кеннеді будуть представники музеїв американської історії.
Просту соснову труну Лі Харві Освальда викопали з землі в 1981 році, коли дружина вбивці Кеннеді наполягла на ексгумації його тіла. Дружина Освальла Марина вимагала провести медичне обстеження, оскільки вважала, що замість її чоловіка в труну поклали російського агента - двійника вбивці. Та аналіз показав, що тіло належало саме Освальду.
Після процедури ексгумації Лі Харві Освальда перепоховали в Техасі. Труну ж, в якій він був похований спочатку, виявилася непридатною для повторного поховання, бо дерево з часом зіпсувалося.
Лі Харві Освальд був єдиним офіційним підозрюваним у вбивстві Джона Кеннеді. Вважається, що саме він тричі вистрілив у президента 22 листопада 1963 року з шостого поверху книжкового складу в Далласі. Його заарештували і помістили під варту, а 24 листопада 1963 він був убитий під час транспортування до іншої в'язниці.
За роки, що минули з моменту смерті Освальда, в США пройшли кілька аукціонів, на які виставлялися речі вбивці Кеннеді.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас