Полігамія закладена в людині від природи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Полігамія закладена в людині від природи

128
Еволюційний психолог Сатоши Канацава з Лондонської школи економіки, автор книги "Десять політично некоректних істин про людську природу", озвучив своє бачення процесу людської еволюції. Ця теорія була викладена журналістом Джеремі Лоренсом на сторінках The Independent.
Канацава засновує своє бачення на відомих і досить поширених теоріях, відповідаючи на питання, чому у красивих жінок частіше народжуються дочки, учений наводить гіпотезу Тріверса-Уільярда, яка говорить: якщо батьки можуть передати дітям риси, більш сприятливі для особин певної статі, дітей цієї статі народиться більше. Канацава припустив, що у красивих людей більше дочок, оскільки з точки зору еволюції головна перевага жінки перед її суперницями - краса, і знайшов статистику, яка це підтверджує.
Обговорюючи питання про те, що ймовірно ліберали можуть бути розумнішими від консерваторів, Канацава відшукав дані, що середній IQ молодих людей, які іменували себе вкрай ліберальними, становив 106 балів, а тих, хто назвав себе вкрай консервативними - 95.
"Еволюція спонукає людей до консерватизму, до того, щоб вони дбали переважно про своїх рідних і друзів. Лібералізм і турбота про невизначену безліч незнайомих людей, які не є твоїми генетичними родичами, - щось новаторське з еволюційної точки зору. Тому розумні діти частіше стають лібералами, коли підростають", - викладає автор статті висновки Канацави.
Любов чоловіків до блондинок Канацава пояснює тим, що світле волосся - ознака молодості (з віком вони темніють). Полігамію він вважає невід'ємною рисою людської природи: "Якщо майновий розрив великий, жінці краще ділити з кимось багатія, ніж вести моногамний спосіб життя з бідняком".
Подружжя, у яких є сини, а не дочки, рідше розлучаються, бо синам батько потрібніший: він гарантує, що нащадок успадкує багатство і соціальний статус, вважає Канацава.
Кризу середнього віку в чоловіків Канацава пояснює не старінням чоловіків, а тим, що їхні дружини виходять з репродуктивного віку. Сексуальні інтрижки політиків-чоловіків вчений вважає нормою: до політичної влади чоловіки для того і прагнуть, щоб залучити побільше жінок. Сексуальні домагання, яким чоловіки піддають жінок на роботі, - не дискримінація жінок, а лише частковий вияв поведінки чоловіків з потенційними конкурентами, вважає Канацава.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас