Інфляція у Китаї може зрости до 4,7% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інфляція у Китаї може зрости до 4,7%

Казна та Політика
191
Темп зростання споживчих цін в Китаї за підсумками листопада 2010 р. може прискоритись на 0,3 в.п. - до 4,7%, передає агентство "Синьхуа" із посиланням на доповідь китайського банку Bank of Communications. У жовтні ц.р. інфляція в КНР склала 4,4%.
За оцінками банку, прискорення інфляції обумовлене підвищенням цін на продовольство, які раніше демонстрували зниження в результаті кількох вжитих урядом заходів із боротьбі з їх зростанням.
За прогнозами Bank of Communications, в грудні 2010р. індекс знизиться відносно листопада. Таким чином, зростання споживчих цін в Китаї за підсумками року складе 3,2%. Відзначимо, що офіційний цільовий показник з інфляції складає 3% на цей рік.
Крім того, в I кварталі 2011р. очікується підвищення цін на сировину після Нового року за місячним календарем, а також уповільнення виробництва і транспортування сільськогосподарських продуктів через несприятливі погодні умови.
Нагадаємо, в листопаді 2010р. Пекін прийняв низку заходів, спрямованих на збільшення пропозиції палива і продуктів харчування на внутрішньому ринку, і погрожував у разі потреби ввести пряме регулювання цін.
Центральний банк КНР вперше з 2007р. підняв облікові ставки, а також двічі підвищив обов'язкові резерви банків, аби стримати кредитну активність і стерилізувати надлишки ліквідності у банківському секторі.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас