МВС: Євро продовжує вважатись стійкою валютою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВС: Євро продовжує вважатись стійкою валютою

Валюта
777
Заступник управляючого Міжнародного Валютного Фонду Джон Ліпськи заявив, що євро продовжує вважатися стійкою валютою, і будь-які розмови про загрозу існуванню євро є сильним перебільшенням.
Виступаючи на Всесвітньому економічному Форумі в Дубаї, Ліпськи заявив, що в зоні євро існують проблеми. Але всі поточні проблеми можуть бути з часом вирішені, тому говорити про крах євро не доводиться.
Європейський Союз на нараді міністрів фінансів 28 листопада прийняв рішення про виділення другого пакету допомоги після Греції в травні для порятунку Ірландії. Всього планується витратити 85 млрд євро, які будуть використані на зміцнення банківського сектора і державних фінансів. Заходи відносно Ірландії приймаються дуже серйозні, але учасників ринку заспокоїти доки не виходить. План по Греції успішно діє вже півроку, але ринки, як і раніше, скептично ставляться до можливості успіху.
І Греція, й Ірландія повинні дати своїм урядам більше можливості для роботи, аби переконати учасників ринку в успіху прийнятих зусиль. Розростання проблеми знаходитиметься під контролем, якщо всі уряди приймуть відповідні заходи. Зараз зростає вартість страхування ризиків боргових паперів Італії, Іспанії, Португалії та Ірландії.
Застосування заходів бюджетної економії і підвищення конкурентоспроможності місцевої промисловості допоможе подолати кризу. Але це потребуватиме певного часу.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас