Литвицький: НБУ збільшив купівлю валюти у листопаді до 667 млн дол — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Литвицький: НБУ збільшив купівлю валюти у листопаді до 667 млн дол

Валюта
496
Національний банк України (НБУ) збільшив покупку валюти на міжбанківському валютному ринку в листопаді до $667 млн з $238 млн місяцем раніше, що забезпечило скорочення негативного сальдо інтервенцій центрального банку в останній осінній місяць на 23% в порівнянні з жовтнем-2010, повідомив керівник групи радників глави Нацбанку Валерій Литвицький.
"Листопад дав максимальний обсяг купівлі валюти Нацбанком на міжбанку за останні три місяці, а також мінімальний обсяг негативного сальдо інтервенцій центрального банку", - сказав він агентству "Інтерфакс-Україна" в середу із посиланням на підсумкові дані за листопад.
Радник глави НБУ зазначив, що у вересні НБУ продав валюти на $669 млн більше, ніж купив, у жовтні - на $496 млн, а в листопаді - лише на $382 млн.
"Сальдо інтервенцій НБУ в листопаді залишилося негативним, але його значення зменшилось майже в два рази в порівнянні з вереснем", - підкреслив Литвицький.
За його даними, інтервенції НБУ на міжбанку 30 листопада забезпечили додаткове надходження до резервів коштів в обсязі $81 млн: центробанк купив в останній листопадовий день валюти на суму близько $109 млн, тоді як продав лише на $28 млн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас