"Ъ": ГПУ залучила Олександра Турчинова до розслідування чергової справи про розтрату коштів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Ъ": ГПУ залучила Олександра Турчинова до розслідування чергової справи про розтрату коштів

Кримінал
433
Колишній перший віце-прем'єр, перший заступник голови партії "Батьківщина" Олександр Турчинов вчора був допитаний в рамках кримінальної справи, порушеної Генеральною прокуратурою (ГПУ) за фактом нецільового використання Кабінетом міністрів коштів, отриманих від продажу квот на викиди парникових газів в рамках Кіотського протоколу.
Перед тим як увійти до будівлі Головного управління із розслідування особливо важливих справ Генпрокуратури, Турчинов заявив журналістам, що не знає, у якій справі його допитуватимуть: "Цілі допиту мене не повідомили. В будь-якому разі це вже новий слідчий і, напевно, нова справа".
Нагадаємо, за останні три місяці слідчі ГПУ допитували колишнього першого віце-прем'єра відразу у двох справах: за фактом розтрати службовцями НАК "Нафтогаз України" транзитного газу, що належав RosUkrEnergo, і у справі про розтрату державних коштів екс-міністром внутрішніх справ Юрієм Луценком.
Після допиту пан Турчинов заявив журналістам, що звинувачення на адресу уряду Юлії Тимошенко в нецільовому використанні 200 млн євро, отриманих від продажу квот на викид парникових газів (всього надійшло 320 млн євро), безпідставні і є провокацією. "Під час діяльності нашого Кабміну не було жодного випадку, аби кошти, які надійшли по Кіотському протоколу і зберігалися на спеціальному рахунку, використовувалися не за призначенням", - сказав Олександр Турчинов.
Прикметно, що колишній прем'єр-міністр Юлія Тимошенко, виступаючи 15 жовтня в ефірі телеканалу "Інтер", визнала факт нецільового використання урядом в 2009 році коштів, отриманих від продажу квот на викиди парникових газів. "Якби мені сьогодні випало все повторити, я б ці екологічні гроші знову направила до Пенсійного фонду, тому що для мене, як для прем'єр-міністра, в розпал кризи пенсії були найважливішим", - сказала пані Тимошенко.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас