Китаю поки не потрібно регулювати ціни для боротьби з інфляцією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китаю поки не потрібно регулювати ціни для боротьби з інфляцією

Казна та Політика
154
Китаю доки не потрібно регулювати ціни, тому що інші заходи із боротьби з інфляцією вже призвели до перших результатів, повідомило у вівторок китайське економічне агентство.
Уряд КНР два тижні тому оголосив про намір у разі потреби запровадити контроль над цінами, а в короткостроковій перспективі зосередитися на таких заходах, як боротьба із спекуляцією і підвищення запасів товарів, на які існує підвищений попит.
У заяві, опублікованій на офіційному веб-сайті, Національна комісія з розвитку і реформ повідомила, що таких кроків поки достатньо. Там також говориться, що якщо контроль цін і вводитиметься, то лише тимчасово.
"Нещодавні зусилля зі стабілізації споживчих цін призвели до перших результатів, і на даний момент немає необхідності здійснювати цінову інтервенцію на національному рівні", - говориться у заяві.
Зростання споживчих цін у Китаї прискорилось до максимуму 25 місяців в жовтні, підвищившись на 4,4% в порівнянні із жовтнем 2009 року. На ринку ходять чутки, що значення збільшилось і у листопаді.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас