КМДА: Нормальний режим опалення будинків у Києві буде відновлено — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

КМДА: Нормальний режим опалення будинків у Києві буде відновлено

Енергетика
317
Нормальний режим опалення житлових будинків у Києві буде відновлено вже у вівторок, запевняють в Київській міській державній адміністрації (КМДА).
"Олександр Попов (голова КМДА - ред.) в оперативному порядку зустрівся з керівництвом НАК "Нафтогаз України". В результаті переговорів сторони домовилися, що вже сьогодні будуть відновлені поставки газу на ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6. У свою чергу, місто зобов'язалося погасити (перед "Київенерго" - ред.) різницю в тарифах на тепло до кінця цього тижня", - цитує прес-служба КМДА слова заступника голови адміністрації Олександра Мазурчака.
Він додав, що жителям тих масивів, які обслуговуються ТЕЦ, перерахують оплату за відповідні послуги.
Раніше "Київенерго" повідомило, що "Київтрансгаз" знову почав знижувати тиск газу для теплоелектроцентралей енергокомпанії через борги. Внаслідок падіння тиску газу на столичні ТЕЦ-5 (на 22,5%) і ТЕЦ-6 (на 46%) знизилося як виробництво електроенергії, так і показники виробленої теплової енергії.
У "Київенерго" зазначили, що обмеження газопостачання пов'язане із заборгованістю компанії за природний газ у розмірі понад 1 млрд грн, яка зумовлена низьким рівнем розрахунків споживачів за тепло- і електроенергію, а також невідшкодуванням Київською міськдержадміністрацією різниці в тарифах на теплову енергію.
Зокрема, борг КМДА перед "Київенерго" становить 1,1 млрд грн, а загальний борг усіх споживачів - близько 1,8 млрд грн (за електроенергію - 1 млн грн, за теплову енергію - 800 млн грн).
"Київенерго" експлуатує практично всі енергетичні об'єкти, розташовані в столиці, за винятком Дарницької теплоелектроцентралі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас