Юрист: Запропонувати оптимальні поправки до Податкового кодексу за 2 дні - нереально — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Юрист: Запропонувати оптимальні поправки до Податкового кодексу за 2 дні - нереально

Казна та Політика
459
Відпрацювати всі спірні питання Податкового кодексу протягом двох днів і тим самим задовольнити вимоги підприємців, враховуючи кількість спірних моментів і обсяг документа, нереально, вважає юрист Міжнародної юридичної групи AstapovLawyers Юлія Яшенкова.
"Вето президента, застосоване до Податкового кодексу, є цілком очікуваним кроком. Однак виникає питання: чи не є це просто формальним реверансом у бік мітингувальників, як і винесення проекту кодексу на всенародне обговорення", - сказала Ю.Яшенкова, коментуючи вето президента на кодекс і його розпорядження щодо підготовки до 2 грудня низки поправок до документа для їх розгляду парламентом.
На думку юриста, краще, що можна чекати до четверга, це 15-20 поправок з метою подолання опору з боку бізнесу.
"Якщо до цього моменту в урядової робочої групи немає в рукаві заздалегідь підготовлених пропозицій щодо поправок, то відпрацювати всі, навіть найбільш гострі питання, за сьогодні-завтра їй просто не вдасться", - підкреслила Ю.Яшенкова.
Як вона пояснила, нинішня редакція Податкового кодексу, прийнята парламентом у другому читанні, рясніє нормами, що ущемляють права платників податків.
Так, до початку вересня суб'єктами підприємництва (в тому числі в складі робочих груп, створених при діючих в Україні бізнес-асоціаціях) було зроблено багато роботи і сформульовано низку конструктивних зауважень і заперечень щодо положень проекту Податкового кодексу, частина з яких увійшла в його редакцію, прийняту в першому читанні, звернула увагу юрист. "Але до другого читання багато таких пропозицій бізнесу просто не дійшли, а їх було чимало", - резюмувала юрист.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас