Мінпаливенерго: Передача RUE газу не позначиться на балансі країни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінпаливенерго: Передача RUE газу не позначиться на балансі країни

Енергетика
228
У Міністерстві палива та енергетики переконані, що передача RosUkrEnergo AG 12,1 млрд. куб. м газу в рамках виконання рішення Стокгольмського арбітражного суду не позначиться на газовому балансі країни, оскільки вона буде здійснюватися поетапно. Про це сказано в коментарі, поширеному сектором взаємодії зі ЗМІ Мінпаливенерго.
"Згідно з пакетом домовленостей між НАК "Нафтогаз України" і компанією РосУкрЕнерго АГ, передача 12,1 млрд. куб. м газу буде відбуватися поетапно, що дозволить зберегти газовий баланс України і не допустити виникнення будь-яких непередбачених подій при проведенні опалювального сезону 2010-11 рр." - сказано в повідомленні міністерства.
Сектор взаємодії зі ЗМІ міністерства також повідомляє, що повернення RosUkrEnergo "Нафтогазу" боргу в розмірі 1,7 млрд. дол. буде проведено вже найближчим часом.
"Це дозволить збалансувати фінансовий стан компанії та акумулювати необхідні обсяги газу для повернення РосУкрЕнерго АГ в наступні періоди", - пояснюється у коментарі.
Інші подробиці про терміни та етапи повернення швейцарським трейдером боргу перед "Нафтогазом", а також зворотного повернення газу швейцарському трейдеру в повідомленні сектору взаємодії зі ЗМІ Мінпаливенерго не уточнюються.
Як повідомлялося, 29 листопада прес-служба НАК "Нафтогаз України" розповсюдила повідомлення про те, що держхолдинг і RosUkrEnergo повністю врегулювали питання поставок газу.
Зокрема, згідно з підписаними документами, на виконання рішення Арбітражного інституту торговельної палати в м.Стокгольм (Швеція) "Нафтогаз України" здійснить повернення 12,1 млрд. куб. м природного газу RosUkrEnergo AG У свою чергу RosUkrEnergo A.G. погасить заборгованість перед "Нафтогазом" у сумі 1,7 млрд. дол. США і перед Групою "Газпром" в сумі 810 млн. дол. США.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас