Антимонопольні регулятори ЄС почали розслідування стосовно Google — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Антимонопольні регулятори ЄС почали розслідування стосовно Google

337
Антимонопольні регулятори Євросоюзу почали розслідування стосовно американської компанії Google Inc., якій належить найпопулярніший пошуковик у світі, за звинуваченнями в дискримінації конкуруючих служб при виведенні результатів пошуку, а також зниження пошукового рейтингу сайтів, що приймають рекламні оголошення конкурентів Google.
Єврокомісія перевірить, "чи не зловживає Google домінуючим становищем на ринку онлайн-пошуку, <...> не накладає на рекламних партнерів зобов'язання з дотримання виняткового характеру їх відносин, тим самим перешкоджаючи розміщенню конкуруючих рекламних оголошень на їх сайтах", цитує агентство Bloomberg повідомлення Єврокомісії.
Ще в лютому цього року скарги на Google направили онлайн-сервіс Ciao (Microsoft), британський сайт Foundem, що займається порівнянням цін на товари, і французький пошуковик в юридичній сфері Ejustice.fr.
"Враховуючи домінуючі позиції Google на європейському пошуковому ринку, такий розвиток подій не надто дивує, - заявив аналітик медіа-сектора з Charles Stanley Сем Харт. - В результаті рішення регуляторів часто бувають порівняно незначними з точки зору позиції на ринку, і вони навряд чи вплинуть на місце Google на ринку".
Регулятори Євросоюзу мають право накласти на компанію, що порушує антимонопольне законодавство ЄС, штрафи в розмірі до 10% від її річної виручки. Рекордом у цьому є рішення про штраф стосовно Intel Corp. у розмірі 1,06 млрд євро, винесене в минулому році.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас