"Газпром" заявляє про готовність знизити ціни на газ для європейців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром" заявляє про готовність знизити ціни на газ для європейців

Енергетика
476
Російський газовий монополіст "Газпром" заявляє про готовність знизити ціни на газ споживачам свого головного експортного ринку - країнам Європи. Про це йдеться у звіті "Газпрому" про діяльність у сфері стійкого розвитку за 2008-2009 роки, розміщеному на сайті компанії.
"Газпром" назвав укладення довгострокового контракту на постачання газу європейським споживачам "неодмінною умовою газової торгівлі", визнавши водночас можливість переговорів про ціну палива, що поставляється.
"Однак "Газпром" готовий враховувати думку споживачів і проводити гнучку торговельну політику в тому випадку, якщо розрив між контрактними і спотовими цінами досягає істотної величини", - зазначається у документі. (На початку листопада польська газета Rzeczpospolita написала про те, що італійська компанія Edison через суд вимагає у "Газпрому" знизити ціну палива, що поставляється, з 300-320 доларів за тисячу кубометрів до рівня спотового ринку, де його вартість складає 240-250 доларів - ред.).
Російська компанія зазначила, що навесні 2010 року кілька компаній отримали можливість купувати частину законтрактованого газу за спотовими цінами (E.ON Ruhrgas, włoski ENI i GDF Suez - ред.).
Російський газовий монополіст також зазначив, що можливість перегляду ціни газу передбачена кожним підписаним довгостроковим контрактом.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас