ЄБРР почав програму підвищення енергоефективності житла в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄБРР почав програму підвищення енергоефективності житла в Україні

Казна та Політика
582
Європейський банк реконструкції і розвитку почав реалізацію програми технічної допомоги для підвищення енергоефективності в житловому секторі України.
Про це "Українським Новинам" повідомила прес-служба банку.
"ЄБРР починає реалізацію програми технічної допомоги, спрямовану на підвищення енергоефективності житлового фонду України", - зазначається у повідомленні.
Ця програма фінансується із спеціального фонду акціонерів ЄБРР і орієнтована на допомогу Міністерству житлово-комунального господарства.
В рамках програми будуть проаналізовані питання, що стосуються нормативно-правової бази у сфері використання енергоефективних технологій, загальної поінформованості про такі технології, потреби в них і їх незначну поширеність у країні.
Програма також передбачає надання допомоги в розробці інформаційної інтернет-платформи і законодавства, необхідного для здійснення інвестицій в енергоефективність в даному секторі.
За допомогою інтернет-платформи поширюватиметься актуальна інформація про кращі технологічні рішення і можливості фінансування, результати виконання конкретних проектів і зміни у законодавстві.
За повідомленням, житловий фонд України є одним із найбільших в Європі і складає більше 10 млн. будівель.
Потенціал інвестицій в підвищення енергоефективності житлових будівель в країні складає близько 60 млрд. євро.
В повідомленні зазначається, що здійснення цих інвестицій може забезпечити економію енергії більше 60 млн. МВЧ на рік, що відповідає близько 10 млрд. куб. м природного газу, або 25% загального об'єму імпорту природного газу до України.
Як повідомляло агентство, Міжнародна фінансова корпорація (IFC, член групи Світового банку) оцінює в 15 млрд. доларів вартість модернізації житла в Україні для зниження енергоспоживання в житлово-комунальному господарстві на 50%.
В жовтні МФК почала програму підвищення енергоефективності житлового сектора в Україні.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас