Нафта дешевшає на побоюваннях посилення грошової політики у Китаї — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дешевшає на побоюваннях посилення грошової політики у Китаї

Енергетика
345
Ціни на нафту у вівторок знижуються на тлі стурбованості гравців з приводу того, що можливе вживання нових заходів урядом Китаю із запобігання інфляції може негативно позначитись на економічному зростанні країни і призвести до уповільнення збільшення попиту на нафту, свідчать дані торгів.
Вартість січневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI (Light Sweet Crude Oil) на електронних торгах в Нью-Йорку за станом на 8:54 мск знизилась на 0,62 долара, або на 0,72%, - до 85,11 за барель. Ціна січневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зменшилася на 0,69 долара, або на 0,79%, - до 86,65 за барель.
Із песимізмом на ринках були сприйняті заяви економіста Академії соціальних наук Китаю Чжона Цзюїна (Zhong Jiyin), який висловив думку, що КНР, можливо, доведеться підвищити відсоткові ставки в поточному році для запобігання інфляції.
В той же час деяку підтримку цінам на нафту надають очікування публікації Міненергетики США в середу нових тижневих даних із запасів "чорного золота" в країні. Аналітики, опитані агентством Bloomberg, прогнозують, що запаси зменшились за вказаний період на 900 тис. барелів з показника минулого тижня в 358,6 млн барелів.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас