У Франції у будинку електрика знайшли майже 300 невідомих раніше робіт Пікассо — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Франції у будинку електрика знайшли майже 300 невідомих раніше робіт Пікассо

Казна та Політика
680
У франції затриманий 71-річний електрик Пьєр Ле Геннек. Син знаменитого художника Пабло Пікассо звинуватив його у крадіжці 271 твору батька.
Ле Геннек сам вийшов на зв'язок із сином і спадкоємцем художника Клодом Пікассо, розраховуючи на його допомогу у підтвердженні достовірності картин, що знаходяться у нього, малюнків і ескізів.
Експерти оцінили його колекцію приблизно у 60 млн євро, відзначивши, що ці твори Пікассо до цих пір невідомі широкій публіці. Серед них - дев'ять кубістських картин, оцінених в цілому приблизно у 40 млн євро, а також акварель "блакитного періоду", портрет першої дружини Пікассо, балерини Ольги Хохлової, декілька літографій і гуаш.
Як пояснив електрик, всі шедеври йому подарував сам Пікассо, будинки і вілли якого він обслуговував протягом трьох останніх років життя художника - в 1970-1973 роках.
Однак Клод Пікассо не повірив електрикові і подав на нього до суду. Картини у нього вилучені до подальшого розгляду.
Нагадаємо, в травні 2010 року картина Пабло Пікассо "Гола на тлі бюста і зеленого листя" була продана більш ніж за $106 млн, встановивши світовий рекорд із вартості витвору мистецтва.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас