Банкіри: Банківська система України може вийти на прибуток не раніше ІІ півріччя 2011 р — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкіри: Банківська система України може вийти на прибуток не раніше ІІ півріччя 2011 р

343
Банківська система України може вийти на прибуток не раніше другого півріччя 2011 року вважають банкіри.
"Банки продовжуватимуть доформовувати резерви (під проблемні активи - ІФ) мінімум до кінця першого кварталу 2011 року і зможуть вийти на прибуток не раніше другого півріччя 2011 року", - сказав перший заступник глави правління Промінвестбанку (Київ) В'ячеслав Юткін.
При цьому він зазначив, що основними проблемами для банків в 2011 році залишаться недостатня капіталізація і необхідність очищення портфелів від токсичних активів.
Глава правління "Дочернего банка Сбербанка России" (Київ) Ігор Юшко вважає, що ті банки, які істотно не збільшать капіталізацію, можуть формувати резерви під проблемні кредити ще два-три роки.
"Дуже важко сказати про всю банківську систему, тому що плани у всіх акціонерів різні і можливості різні... Піти на рекапіталізацію в поточних умовах можуть собі дозволити далеко не всі акціонери. Якщо рекапіталізації не буде, то деякі банки можуть доформовувати резерви і два-три роки", - сказав банкір.
Голова правління VAB Банку (Київ) Петро Барон вважає, що банківська система вийде на прибуткову діяльність в 2012 році.
"Банки проведуть дорезервування протягом 2011 року, і в 2012 році банківська система зможе вийти на прибуток. Я думаю, що новий Податковий кодекс дозволить банкам з кількох напрямів зменшити збитки", - сказав він. Голова правління Укрінбанку (Київ) Володимир Клименко вважає, що формування резервів займе в банків мінімум ще один рік.
"Резервуватись банки будуть мінімум ще весь наступний рік. Безумовно, 2011 рік буде важким для банків, особливо перша половина. Але все ті заходи, які робить уряд, я упевнений, дадуть позитивний результат, і ризики зменшуватимуться. У процес кредитування все активніше почнуть включатися іноземні банки, підвищиться конкуренція на ринку, і ставки із кредитів можуть знизитися до кінця наступного року до 15% річних в гривні", - сказав він.
Власник Дельта Банку (Київ) Микола Лагун вважає, що з другого кварталу майбутнього деякі банки почнуть розформовувати резерви і після очищення портфелів від токсичних активів нарощувати кредитування.
"Банки будуть вести доформування резервів ще в четвертому кварталі поточного року і в першому кварталі майбутнього року... Розформування резервів, я думаю, почнеться в другому кварталі 2011 року. З другого-третього кварталу 2011 року банківська система може вийти на прибуток", - сказав він.
Як повідомлялося, за даними НБУ, чистий збиток українських банків в січні-жовтні 2010 року склав 10,6 млрд грн., що в 2,2 рази менше, ніж за аналогічний період 2009 року (23,6 млрд грн.).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас