Єврокомісар має намір інформувати українських бізнесменів про можливості ЗВТ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісар має намір інформувати українських бізнесменів про можливості ЗВТ

170
Європейський комісар із питань торгівлі Карл де Гюхт підтримує ідею проведення семінарів для українського бізнесу з метою ознайомлення з майбутньою зоною вільної торгівлі Україна-ЄС.
"Ми хочемо проводити такі семінари, аби бізнесмени у вашій країні і країнах ЄС були обізнані про положення зони вільної торгівлі. Як саме це буде організовано - потрібно подумати, але, в принципі, ми висловлюємося за проведення таких семінарів, і це те, що ми робимо завжди - намагаємося інформувати як можна більшу кількість зацікавлених осіб", - сказав де Гюхт у Брюсселі в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".
Єврокомісар переконаний, що створення зони вільної торгівлі "без сумнівів, буде дуже вигідне для вашої економіки, оскільки ЄС - це найбільший ринок, ринок великих можливостей. Це буде обопільно вигідна домовленість, але, абсолютно очевидно, Україна багато виграє, коли вона зможе вільною увійти на ринок Євросоюзу", - підкреслив він.
К. де Гюхт обізнаний відносно того, що "деякі у вашій країні заявляють, що вони втратять прибуток унаслідок зникнення з часом тарифів. Це так, але ви також отримаєте більший дохід з боку податку на додану вартість. Таким чином, абсолютно немає підстав чекати негативного результату від глибокої і всеосяжної зони вільної торгівлі. У що вірю я особисто, так це в те, що чим глибше буде зона вільної торгівлі, тим вигідніше вона буде для вашої країни", - пояснив він.
Відповідаючи на питання агентства про можливі терміни допуску на європейський ринок української м'ясної і молочної продукції, єврокомісар висловив думку, що "це можливо, якщо привести в баланс пропозиції із тарифів та квот".
"Я хочу навести такий приклад. Не так давно ми домовилися із вищих квот на зернові, і зараз ми повинні понизити нашу пропозицію, тому що ваші пропозиції по багатьом олійним продуктам дуже низькі. Я думаю, що наші амбіції на наступний раунд переговорів, який запланований на грудень, повинні полягати в тому, аби повернути ці квоти на колишній високий рівень", - сказав він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас