Дипломат: Українців на роботу в Чехії влаштовує "мафія" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дипломат: Українців на роботу в Чехії влаштовує "мафія"

402
Тимчасовий повірений у справах посольства Чехії в Україні Вітезслав Пивонька вважає, що у сфері працевлаштування українців в Чехії діє "мафія". "Що стосується проблеми із робочими візами і працевлаштуванням українців в Чехії, то скажу відкрито: у цій сфері діє чесько-українська мафія", - зазначив він.
"Люди наймаються на роботу до Чехії через агентства, але отримують не те, що їм обіцяли. Працедавець платить 150 крон за годину роботи, але робітник отримає на руки лише 80. Це великий бізнес", - підкреслив дипломат. "Ми повинні "почистити" цю ситуацію, знайти цих людей і припинити їх діяльність. Це спільне завдання і для нашої, і для вашої влади", - вважає він.
Пивонька також додав, що Чехія завжди підтримувала європейські прагнення України. "Зараз ми вітаємо отримання Україною плану дій на шляху лібералізації візового режиму", - підкреслив дипломат.
Відповідаючи на питання, наскільки Чехія зацікавлена в робочій силі з України, він заявив: "Чехія за свою історію приймала вже декілька хвиль українських мігрантів - після двох світових воєн і після розпаду Радянського Союзу. Громадяни Чеської Республіки, у свою чергу, поїхали працювати до Німеччини, Британії або США".
"Тому Чехія, до початку світової кризи, мала дефіцит робочої сили для певних професій. Людей запрошували на роботу, але криза припинила цей процес", - додав Пивонька.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас