Moody's оцінило плани Банку Росії зі зміцнення фінсистеми — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody's оцінило плани Банку Росії зі зміцнення фінсистеми

160
Плани Банка Росії зі зміни схеми формування капіталу кредитних організацій зменшать ризики і виступлять стабілізуючим чинником для вітчизняної банківської системи. Таку оцінку ініціативам Центробанку РФ дали фахівці міжнародного рейтингового агентства Moody's.
Ці ініціативи "позитивно вплинуть на кредитні рейтинги російських банків, оскільки вони стимулюватимуть кредиторів або зменшуватимуть свої інвестиції в ризикові активи, або залучатимуть додатковий капітал", говориться у черговому щотижневому огляді Moody's - Weekly Credit Outlook.
"На наш погляд, нові заходи ЦБ РФ заповнять лакуни в нормативно-правовій базі, які дозволяли банкам ігнорувати необхідність забезпечення достатнього об'єму капіталу протягом фінансової кризи, і зменшать обсяги ризикових активів", що знаходяться на балансі банків, - переконані в Moody's.
Експерти вважають, що в разі схвалення вказаних заходів, капітал російських банків зміцниться на $7,2 млрд.
На минулому тижні Банк Росії випустив записку пояснення, в якій позначив заходи, які планується прийняти відносно капіталу фінансових інститутів. Так, регулятор виступив за створення "подушки безпеки" учасниками ринку, що захоплюються покупкою цінних паперів, вкладеннями в девелопмент, непрозорими операціями і непрофільними активами.
До ризикованих операцій ЦБ РФ відніс операції з нетранспаретними активами, операції з контрагентами, що приховують відомості про себе, отримання банком майна, вартість якого важко оцінити, операції з активами, ціна яких схильна до волатильності.
Для контролю над банками ЦБ РФ користуватиметься коефіцієнтом достатності капіталу Н1. Для кожного з напрямів операцій буде свій підвищений коефіцієнт розрахунку (від 1,1 до 1,5).
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас