Франція та Німеччина зроблять все для "порятунку" євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Франція та Німеччина зроблять все для "порятунку" євро

Валюта
1307
Франція та Німеччина повні рішучості "врятувати" євро і не дозволять йому залишатися заручником валютних ринків. Про це заявив міністр бюджету Франції Франсуа Баруен.
За його словами, виділених напередодні Ірландії 85 млрд євро буде достатньо, аби повернути довіру фінансових ринків до єврозони. "Цей захід - не одиночний постріл, зроблений у відповідь на серйозну кризу. Вона є проявом абсолютної рішучості Європи - Франції і Німеччині - зберегти єврозону", - цитує фінансиста агентство. Боргова криза в єврозоні не несе загрози для Франції, зазначив міністр.
Міністр фінансів ФРН Вольфганг Шойбле висловив сподівання, що новини про багатомільярдну "програму порятунку" Ірландії "принесуть реалізм і заспокоять фінансові ринки". На думку Шойбле, спекулятивна торгівля проти євро зовсім не розумна. Його французька колега Крістін Лагард назвала настрої, що панують на валютних ринках, ірраціональними і "стадними". У перші години після виходу на стрічки інформагентств звістки про "порятунок" Ірландії курс євро на валютних ринках Азії опустився до місячного мінімуму в 1,3183 долара. Згодом вартість європейської валюти відновилася до рівня 26 листопада.
Раніше глава Банку Франції Крістіан Нуайє категорично відкинув вірогідність того, що єврозона знаходиться у стані системної кризи.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас