Deutsche Bank отримав контроль над Postbank — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Deutsche Bank отримав контроль над Postbank

Казна та Політика
386
Deutsche Bank, найбільший банк Німеччини за розміром активів, зміг отримати контроль над конкурентом Postbank, збільшивши свою частку із 29,95% до більше 51% під час викупу паперів у міноритарних акціонерів. В результаті операції, завершення якої очікується до кінця року, Deutsche Bank стане ще і найбільшим приватним роздрібним банком Німеччини, зазначає The Financial Times.
Deutsche Bank, котрий оголосив про намір отримати контроль над конкурентом у вересні, до середини минулого тижня зміг викупити як мінімум 21,48% акцій Postbank, переконавши близько 70% його міноритарних акціонерів продати свої акції по 25 євро за папір. Остаточні дані про обсяг запропонованих для покупки акцій стануть відомі в понеділок.
В результаті операції Deutsche Bank отримає 14 млн клієнтів Postbank і 110 млн євро депозитів, завдяки яким банк розраховує наступного року збільшити свій доподатковий прибуток від роздрібного бізнесу удвічі до більш ніж 3 млрд євро. З них приблизно 1 млрд євро - синергія від злиття з Postbank, який продовжити працювати під власним брендом.
Угода буде профінансована за рахунок додемісії у розмірі 10,2 млрд євро, з яких лише 1,2 млрд євро підуть на викуп акцій. Велика частина притягнених коштів буде використана для збільшення розміру власного капіталу об'єднаного банку відповідно до нових вимог Базельського комітету.
За матеріалами:
Відомості
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас