Сильна ієна має свої плюси і мінуси — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сильна ієна має свої плюси і мінуси

Валюта
422
Глава Банку Японії Масаакі Сіракава висловив двояке ставлення до наслідків зміцнення курсу ієни для економіки країни, пославши на ринки змішані сигнали: сильна нацвалюта шкодить експортерам в короткостроковій перспективі, але стабілізує позиції країни в міжнародній торгівлі в довгостроковому періоді.
"На короткостроковому етапі подорожчання ієни погіршує виручку і прибуток фірм, які експортують, - цитує виступ Сіракави у Нагої агентство Bloomberg. - Проте також варто відзначити, що з довгострокових позицій подорожчання ієни має позитивний ефект поліпшення умов торгівлі за рахунок зниження імпортних цін".
Курс японської нацвалюти до долара склав на 10:00 мск у понеділок 84,03 ієни в порівнянні з 84,10 на закриття сесії 26 листопада.
Ієна подешевшала на 3,6% в парі з доларом з 3 листопада, коли Федеральний резерв оголосив про плани викупу US Treasuries на $600 млрд протягом півроку.
В останні тижні японські компанії більше стурбовані курсом ієни до південнокорейської вони, відзначив М.Сіракава, тому що компанії країн активно конкурують у сфері виробництва автомобілів і електроніки. З початку року курс вони до ієни обвалився на 8,9%.
Глава японського ЦБ також відзначив гальмування економічного відновлення в країні і пообіцяв вживати регулюючі заходи в міру необхідності.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас