ЦБ Китаю: КНР та РФ розширять використання нацвалют у торгівлі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЦБ Китаю: КНР та РФ розширять використання нацвалют у торгівлі

Валюта
233
Росії та Китаю вдалось досягти істотного прогресу в розвитку фінансової співпраці і створити базу для розширення взаємних розрахунків в національних валютах, заявив співголова з китайського боку підкомісії із фінансової співпраці між двома країнами, заступник голови Народного банку Китаю Ма Делунь.
Торгівля парою юань/рубль, що почалась 22 листопада на китайському міжбанківському валютному ринку - "важливий успіх, досягнутий завдяки зусиллям керівництва двох країн", зазначив Ма Делунь. "Це дозволить формувати прямий валютний курс юань/рубль, знизити витрати конвертацій і валютні ризики для комерційних банків і підприємств при здійсненні двосторонніх економічних зв'язків", - сказав він.
Ма Делунь зазначив, що до липня 2009 року нацвалюта могла використовуватися лише в рамках торгівлі між прикордонними регіонами РФ і КНР, при цьому масштаби їх використання були невеликі, а юань застосовувався в операціях рідше, ніж рубель. В даний час створені умови для зростання використання юаня в торгівлі з Росією, сказав він. В разі звернення з боку Росії китайська влада готова розглянути питання про угоду про валютний своп з РФ, сказав заступник голови китайського Центробанку.
Ма Делунь високо оцінив ефективність роботи російсько-китайської підкомісії із фінансової співпраці, компетенція якої поширилася з розгляду питань лише банківській діяльності на сферу страхування і торгівлі цінними паперами. В даний час Комісія з регулювання ринку цінних паперів КНР розглядає питання про початок торгів акціями іноземних, у тому числі російських компаній, на Шанхайській і Шеньчженьській фондових біржах, "робиться все можливе, аби почати цю торгівлю якнайскоріше", заявив заступник голови китайського Центробанку.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас