Міністр економіки ФРН: Повернення до німецької марки було б фатальним — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міністр економіки ФРН: Повернення до німецької марки було б фатальним

Валюта
669
Міністр економіки та нових технологій ФРН Райнер Брюдерле (ВДП) переконаний у стабільності євро. В інтерв'ю одній з газет він заявив, що, незважаючи на валютно-фінансову кризу, євро демонструє стабільність, і небезпеки інфляції для єдиної європейської валюти немає.
За його словами, передає ІТАР-ТАСС, нинішній обмінний курс євро на рівні вище 1,30 долара показує, що "євро залишається стабільною валютою". "Хоча ситуація залишається складною, ми налаштовані оптимістично, - сказав він. - У період конфліктів і криз Європа завжди здійснювала прорив до нових структурам і в підсумку ставала сильнішою, ніж раніше".
Торкнувшись надання фінансової допомоги деяким країнам, Брюдерле зауважив, що альтернативи їм немає. "Ми зобов'язані допомогти країнам, які опинилися в кризі, з тим, щоб вони змогли досягти перелому. В іншому випадку гірше буде всім", - попередив він.
Брюдерле відкинув ідею відмови від євро і повернення Німеччини до колишньої національній валюті. "Повернення до німецької марки було б фатальним, - сказав міністр. - Вихід із зони євро став би катастрофою для німецької економіки". За його оцінкою, цей крок означав би зниження економічної могутності Німеччини, наростання безробіття, зниження життєвого рівня населення. "Ми не можемо відмовитися від успішного проекту євро тільки тому, що виникли проблеми", - підкреслив він.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас