Клаус Мангольд: E.ON розлучається з акціями ''Газпрому'' — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Клаус Мангольд: E.ON розлучається з акціями ''Газпрому''

Фондовий ринок
383
Намір E.ON продати свій пакет акцій ''Газпрому'', підтвердив голова Східного комітету німецької економіки Клаус Мангольд. Він, однак, підкреслив, що це не означає відходу E.ON з російського ринку.
Німецький концерн E.ON має намір продати свій 3,6-відсотковий пакет акцій "Газпрому" російському Внєшекономбанку, підтвердив 26 листопада голова Східного комітету німецької економіки Клаус Мангольд. За його словами, це питання було однією з тем бесіди у Берліні між главою E.ON Йоханнесом Тайссеном і прем'єр-міністром Росії Володимиром Путіним.
Сам E.ON поки, як і раніше, відмовляється коментувати ці повідомлення. Агентство Reuters нагадує, що Путін є головою наглядової ради Внєшекономбанку.
Клаус Мангольд підкреслив, що запланований продаж концерном E.ON акцій "Газпрому" аж ніяк не означає відходу цього німецького енергетичного гіганта з російського ринку інвестицій. Він нагадав, що E.ON незалежно від участі в "Газпромі" має російські акції на суму 10 млрд євро і має намір і надалі залишатися одним з найбільших іноземних інвесторів у Росії.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас