Ярошенко: У ході зустрічі з підприємцями питання ветування Податкового кодексу не піднімалося — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ярошенко: У ході зустрічі з підприємцями питання ветування Податкового кодексу не піднімалося

Казна та Політика
477
У ході зустрічі міністра фінансів України Федора Ярошенка із групою представників підприємницьких кіл питання ветування Податкового кодексу не піднімалося. Про це він заявив на брифінгу за підсумками зустрічі.
"Ми не розглядали умови ветування Податкового кодексу. Натомість розробляли модель опрацювань і пропозицій з приводу внесення змін в Податковий кодекс. Проблема не в самому Податковому кодексі, а в деяких його положеннях, які потрібно вдосконалювати. Підприємці розібрались з положеннями Податкового кодексу і вносять конкретні пропозиції щодо вдосконалення", - зокрема, зауважив міністр.
Він зазначив, що метою зустрічі було відпрацювання внесення конструктивних змін до Податкового кодексу та відновлення діалогу по всім спірним питанням задля внесення конструктивних змін.
"Важливо, щоб Податковий кодекс враховував і захищав права громадян. Необхідно виключити свавілля контролюючих органів. Натомість зробити так, щоб вони допомагали громадянам правильно дотримуватись податкового, а також інших законодавств. І щоб не було спонукань контролюючих органів для зловживань", - заявив він.
За словами Ф.Ярошенко, необхідно відновити діалог, напрацювати державну карту змін в Податковий кодекс, напрацювати схему, яка б дозволила "вести діалог і чути підприємців не тільки зараз по цьому Податковому кодексу, а й у майбутньому", а також напрацювати заходи, яки б гарантували громадянам України захист їх інтересів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас