Будівельники стадіону у Львові страйкують через затримку зарплати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Будівельники стадіону у Львові страйкують через затримку зарплати

Казна та Політика
321
Близько 100 працівників "Комфортбуд", які працюють на будівництві стадіону для Євро-2012 у Львові сьогодні оголосили страйк. Причиною цього вони назвали невиплату зарплати протягом трьох місяців. Працівникам погрожували звільненням, тому не всі з них приєдналися до страйку.
Про це повідомляє видання "Дело". Журналістів, які виїхали на будівельний майданчик євростадіону, який знаходиться в районі вулиці Стрийської та Кільцевої дороги, охорона туди не пропустила. У той же час охоронці запевнили, що робота на стадіоні триває і ніхто не страйкує.
Робітники, які вийшли за межі стадіону, розповіли, що сьогодні їм обіцяли виплатити зарплату, однак такі обіцянки вони чують вже не вперше. Кожного разу перед приїздом таких високопосадовців, як віце-прем'єр Борис Колесников, їх заспокоюють, обіцяють виплатити зарплату, просять не страйкувати і не підходити до вищого керівництва.
При цьому будівельники, які перебувають на зв'язку з журналістами, заявили, що вже готуються вийти з пікетом на вулицю до в'їзду до Львова. З онлайн-трансляції, яка ведеться з веб-камер, встановлених на стадіоні, видно тільки декілька працівників на стадіоні.
Нагадаємо, візит Колесникова до Львова запланований на неділю, 28 листопада.
Начальник ділянки "Комфортбуд" Станіслав Гаврилевич повідомив, що заборгованість робітникам має бути погашена вже у вівторок, 30 листопада. Він також зазначив, що "графік і так зірваний, тому що не вистачає фінансування". І додав, що він підтримує людей, які вимагають зарплати.
"Я мав сьогодні розмову з головою правління "Комфортбуд" Андрієм Гнатишаком і з директором з будівництва стадіону ФПГ "Альтком" Василем Огородником. За два місяці (вересень-жовтень), дійсно, є заборгованість по заробітній платі. Але це не аж такий великий проміжок часу, враховуючи те, що зарплата виплачується за актами виконаних робіт. Роботи справді виконані. Була затримка у проплаті генпідрядником. Сьогодні о 10.00 ранку, за інформацією Василя Огородника, кошти в сумі 4,480 мільйона гривень будівельникам перераховані. Враховуючи, що сьогодні п'ятниця, ще є субота і неділя, орієнтовно на вівторок "Комфортбуд" зможе ці кошти виплатити будівельникам", - повідомив Губицький.
Нагадаємо, генеральним підрядником будівництва стадіону є компанія "Альтком". На субпідряді працює низка інших фірм. За загальними будівельними проектами роботи виконує фірма "Комфортбуд".
Раніше повідомлялося, що станом на вересень 2010 року будівельні роботи на стадіоні, який прийматиме матчі Євро-2012 у Львові, виконані на 40%.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас