Європейська боргова криза спонукає інвесторів купувати долар — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейська боргова криза спонукає інвесторів купувати долар

Валюта
601
Долар США в п'ятницю зріс проти більшості основних валют, оскільки інвестори реагували на відновлення проблем в єврозоні та на Корейському півострові.
Євро впав більш ніж на 1% на тлі статті, опублікованій газетою Financial Times Deutschland, згідно з якою, країни єврозони і Європейський центральний банк (ЄЦБ) чинять тиск на Португалію з тим, щоб вона прийняла допомогу аналогічно Ірландії, пакет порятунку для якої обговорюється в даний час.
Поки Португалія, Іспанія і Єврокомісія заперечують це повідомлення. Але зростаючі розмови на ринку про те, що Португалія буде наступною країною, яка попросить про допомогу своїх сусідів по єврозоні, негативно позначилися на єдиній європейській валюті, говорять деякі аналітики.
Новини з єврозони "підкреслюють той факт, що побоювання з приводу розповсюдження перетворюються на реальність", говорить Камілла Саттон, валютний стратег-аналітик Scotia Capital у Торонто.
Долар, який у період потрясінь, як і раніше, розглядається як валюта-притулок, отримував підтримку з боку побоювань навколо Європи, а також з боку ризику ескалації напруженості на Корейському півострові. Зважаючи на це продовжувався відтік коштів з ієни в долар, кажуть аналітики.
У п'ятницю у другій половині дня були чутні вибухи на острові Йонпхендо, і на узбережжі Північної Кореї видно дим через три дні після того, як в результаті артилерійського обстрілу з боку Північної Кореї загинули чотири людини на цьому віддаленому південнокорейському острові.
Крім того, Глен Стівенс, керуючий Резервного банку Австралії (РБА), заявив у своєму виступі в парламенті, що в короткостроковій перспективі не розглядається можливість подальшого підвищення процентних ставок. Це викликало побоювання, що економіка Китаю, що залежить від експорту сировинних товарів, яка стала лідером світового зростання, сповільнюється, а це є негативним знаком для світового відновлення в цілому, говорять аналітики. Ці новини призвели до падіння пари австралійський долар/долар США приблизно на 1,7%.
Коментарі РБА "підкреслюють той факт, що світове відновлення сповільнюється, і більшість країн, ймовірно, поки будуть утримуватися від підвищення ставок", - говорить Саттон.
У п'ятницю вранці в системі EBS пара євро/долар торгувалася по 1,3242 проти 1,3369 у четвер ввечері. Пара долар/японська ієна торгувалася по 83,84 проти 83,56, а пара євро/ієна - по 111,02 проти 111,75. Пара британський фунт/долар торгувалася по 1,5676 проти 1,5764. Пара долар/швейцарський франк торгувалася по 1,0015 проти 1,0000.
Індекс долара ICE, що відслідковує курс долара проти торгово-зваженого кошика з шести валют, торгувався по 80,295 проти 79,640.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас