Тігіпко: Уряд має намір модернізувати фондовий ринок напередодні пенсійної реформи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко: Уряд має намір модернізувати фондовий ринок напередодні пенсійної реформи

Казна та Політика
415
Україні необхідно досить серйозно модернізувати фондовий ринок з урахуванням планів впровадження другого рівня пенсійної реформи, заявив віце-прем'єр Сергій Тігіпко в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".
"Ми постараємося змінити ситуацію на фондовому ринку. У мене на нараді були представники фондового ринку: вони говорять, що жоден з останніх урядів до цієї теми взагалі не повертався. Останнім був уряд Марчука (Євген Марчук очолював уряд до травня 1996 року)", - сказав він.
Тігіпко уточнив, що уряд готується прийняти нову, "потужну" програму розвитку фондового ринку.
Віце-прем'єр пояснив, що країні потрібна альтернатива банківському сектору, який сьогодні має досить великі проблеми. "Незважаючи на те, що обсяги фондового ринку ще дуже незначні, ми бачили, що відбувалося на ньому до кризи - наскільки активно він ріс, наскільки він був цікавий інвесторам", - нагадав Тігіпко.
У той же час він визнав, що зараз можливості для вкладення коштів дуже обмежені - або цінні папери уряду, або банківські депозити, тому, можливо, доведеться вирішити фондам частину коштів інвестувати в папери надійних західних компаній.
"Необхідно активніше виводити на ринок наші компанії. І я вважаю, що частина акцій таких компаній, як Ощадбанк, Укрексімбанк може бути випущена на фондовий ринок за аналогом з тим, що було зроблено в Росії. Я вважаю, що це дуже вдалий проект, коли мільйони людей стають, навіть якщо через свої пенсійні рахунки і пенсійні фонди, власниками державних банків", - додав віце-прем'єр.
Тігіпко також підкреслив, що ринку потрібен єдиний депозитарій. "Він повинен бути на даному етапі державним, тому що це буде сприяти зростанню довіри до нього", - вважає віце-прем'єр.
На його думку, доцільно поставити на 2011 рік завдання об'єднання Всеукраїнського депозитарію цінних паперів (ВДЦП) і Національного депозитарію України (НДУ), які працюють сьогодні на ринку, в єдиний центральний депозитарій.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас