Інфляція в Німеччині прискорилася в листопаді більше, ніж очікувалося — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інфляція в Німеччині прискорилася в листопаді більше, ніж очікувалося

Казна та Політика
207
Зростання споживчих цін у Німеччині, розрахованих за стандартами Європейського Союзу, прискорилося в листопаді до 1,6% у річному вирахуванні в порівнянні з 1,3% місяцем раніше, повідомило агентство Bloomberg з посиланням на попередні дані Федерального статистичного управління країни.
Аналітики в середньому прогнозували збільшення темпів інфляції до 1,4%.
Підвищення споживчих цін щодо жовтня склало 0,1%, тоді як експерти очікували зниження на 0,1%.
Інфляція в Німеччині поки залишається під контролем, однак економіка країни демонструє більш швидке зростання в порівнянні з іншими членами Євросоюзу. Це збільшує дисбаланс між країнами блоку та погіршує можливості проведення Європейським центральним банком (ЄЦБ) політики, що відповідає інтересам всіх країн єврозони, відзначають експерти.
"Комбінація таких факторів, як швидке зростання економіки і збереження низьких відсоткових ставок, несе в собі ризики небажаного прискорення інфляції в Німеччині, - відзначив економіст UniCredit Bank в Мюнхені Олександр Кох. - Але поки інфляційний тиск залишається під контролем".
ЄЦБ зберігає базову відсоткову ставку на рівні 1% річних з травня 2009 року.
Відповідно до вересневого прогнозу ЄЦБ, інфляція в єврозоні цього року складе в середньому 1,6%, в 2011 році ціни зростуть у середньому на 1,7%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас