Швейцарія може конфіскувати активи зятя казахського президента за звинуваченням у відмиванні грошей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Швейцарія може конфіскувати активи зятя казахського президента за звинуваченням у відмиванні грошей

Казна та Політика
334
Генеральна прокуратура Швейцарії з вересня 2010 року веде розслідування стосовно Тимура Кулібаєва (є середнім зятем президента Казахстану Нурсултана Назарбаєва), Арвінда Тіку і деяких інших осіб за звинуваченням у відмиванні грошей на території країни. Як передає ІА REGNUM, це напередодні підтвердив адвокат звинувачення Брюно де Пре (представляє контору De Preux associés в Женеві), з яким зв'язалися казахстанські газети.
"У Швейцарії початок такого розслідування не означає необхідності офіційного повідомлення про нього, - підкреслив він. - Пріоритетом генерального прокурора є необхідність якомога швидше зібрати максимум показів свідків, документів та іншої інформації - в першу чергу від банків і фінансових компаній. Іноді в інтересах слідства ці дії повинні зберігатися в таємниці".
За словами де Пре, "пан Кулібаєв і пан Тіку були згадані в офіційному повідомленні Генпрокуратури поіменно. У процесі розслідування Генеральний прокурор постарається встановити імена спільників, які були причетні до цієї справи". "Завершитися воно може конфіскацією незаконно привласнених активів і майна, а також, після деякого часу, обвинувальним вироком швейцарського суду людям, звинуваченим Генпрокуратурою" - уклав він.
Як повідомлялося, у вересні 2010 року Генеральна прокуратура Швейцарії почала кримінальне розслідування проти Тимура Кулібаєва, одного з його співробітників Арвінда Тіку та інших осіб у зв'язку із звинуваченнями у відмиванні грошей. Предметом розслідування є 600 млн доларів, імовірно легалізовані в Швейцарії. Слідство вважає, що Кулібаєв отримав гроші у вигляді хабарів, а також у вигляді доходів від продажу шахрайським шляхом нафтових і газових активів, що перебувають у державній власності Казахстану, в період з 2000 по 2005 рік.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас