Попов: Перехід "Київенерго" у приватні руки не позначиться на енергопостачанні столиці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Попов: Перехід "Київенерго" у приватні руки не позначиться на енергопостачанні столиці

Казна та Політика
323
Можливий продаж державного пакета акцій АК "Київенерго" не позначиться на енергопостачанні Києва, впевнений голова Київської міської державної адміністрації (КМДА) Олександр Попов.
"Це питання для нас не є принциповим", - заявив О.Попов.
"Київенерго сьогодні - це компанія, яка виробляє електроенергію і теплову енергію, і яка різниця, якої вона форми власності, важливіше - в чиїх руках перебувають мережі", - додав він.
На думку голови КМДА, "той, хто є власником мереж, і визначає перспективи подальшого співробітництва, розвитку".
"Це дуже серйозний важіль. Тому мережі - є і будуть комунальними. Це для мене принципове питання", - підкреслив О.Попов.
При цьому він у черговий раз відзначив, що ні місто, ні "Київенерго" "не зацікавлені працювати в умовах підписаного багато років тому договору оренди, який укладено до 2017 року".
Найкращим варіантом взаємовигідного співробітництва між містом і компанією є передача мереж у концесію, і зараз це питання активно опрацьовується, повідомив О.Попов.
Як повідомлялося, Київський апеляційний адміністративний суд відновив дію розпорядження Кабінету міністрів про передачу держпакетів 15 енергокомпаній зі статутного фонду НАК "Енергетична компанія України" в управління Фонду держмайна України.
Акції цих компаній планується передати ФДМ до березня 2011 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас