Експерти вважають, що пізно скасовувати євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти вважають, що пізно скасовувати євро

1756
Європейська банківська система буде "практично розвалена", якщо від ідеї євро доведеться відмовитися, тому єдина валюта "не може і не повинна відійти", - вважають в Evolution Securities Ltd.
"Якщо ідея євро буде відкинута і ми повернемося до песета, ліри, ескудо, драхми і т.д., процеси девальвації валют будуть запущені негайно", - говорить Артуро Де Фріас, голова відділу банківських досліджень компанії. - "Девальвації означають списання таких сум, які зможуть зробити європейську банківську систему практично неспроможною".
Зараження від європейської боргової кризи досягло Іспанії, збільшуючи занепокоєння, що європейський стабілізаційний фонд, заснований у травні, може виявитися не досить великим. Якщо євро впаде, банки Німеччини, Франції та Англії можуть втратити близько 360 млрд євро ($479 млрд), з огляду на можливість 30% девальвації в результаті відновлення національних валютних систем, вважає Фріас. Збиток, понесений при колапсі євро, буде таким величезним, що єдиною альтернативою такому розвитку ситуації для Європи є фінансовий союз.
"Зараз вже просто пізно скасовувати євро. Вже занадто багато міждержавних інвестицій, щоб повертатися до національних валют".
Якщо Іспанія, Португалія, Греція та Ірландія підуть на 30% девальвацію своїх валют (при відмові від євро), то загальні втрати німецьких банків складуть близько 120 млрд євро, що становить половину їх капіталів. Британські банки втратять близько 80 млрд євро - це приблизно половина капіталів таких банків, як Barclays Plc, Royal Bank of Scotland Group Plc і Lloyds Banking Group Plc.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас