ЄЦБ може відкласти вихід з надзвичайних заходів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄЦБ може відкласти вихід з надзвичайних заходів

293
Європейський центральний банк може знову піти на затримку виходу з надзвичайних заходів на тлі того, що допомога Ірландії не змогла стримати поширення європейської боргової кризи.
Інвестори позбувалися іспанських і португальських держоблігацій на побоюваннях, що ці країни підуть за Грецією та Ірландією і заявлять про необхідність допомоги з боку ЄС, що робить для ЄЦБ більш важким процес скорочення ліквідності, раніше спрямованої на підтримку банків.
Деякі економісти сумніваються тепер, що ЄЦБ може знову піти на обмежені аукціони по тримісячних позиках, які розглядаються ЄЦБ як наступний крок в стратегії виходу з надзвичайних заходів.
"Ми більше не можемо бути дуже категоричними в цьому питанні, враховуючи розростання кризи на периферії Єврозони і бажання ЄЦБ уникнути його подальшого загострення", - говорить Джуліні Келлоу, головний економіст по Єврозоні з Barclays Capital. - "Ми повинні приготуватися до того, що ЄЦБ буде уникати прийняття таких заходів, які зможуть роздути проблеми, які й без того розрослися".
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас